Confidenţialitate

Mostre de sol de pe fața nevăzută a Lunii, prelevate de modulul misiunii chineze Chang’e-6, au fost transferate unei sonde pentru a fi aduse pe Pământ | AUDIO

Mostre de sol prelevate de pe fața nevăzută a Lunii de modulul misiunii chineze Chang’e-6 au fost transferate cu succes unei sonde orbitale pentru a fi aduse pe Pământ. Sonda fără echipaj uman ar urma să aterizeze pe 25 iunie în regiunea Mongolia Interioară din China. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dacă misiunea se va încheia cu succes, China va deveni prima țară care va reuși aducerea pe Pământ a unor mostre de sol selenar prelevate de pe fața nevăzută a Lunii, care ar putea dezvălui mai multe informații despre originile sistemului solar.

Sonda a petrecut două zile pe suprafața satelitului natural al Pământului. În timp ce se afla pe Lună, misiunea a desfășurat un drapel chinezesc confecționat din bazalt.

Șeful agenției spațiale americane, Bill Nelson, a felicitat China însă a cerut totodată acestei țări să fie mai deschisă în ceea ce privește activitățile sale spațiale.

El a avertizat în repetate rânduri că Statele Unite se află într-o “cursă spațială” cu China pentru revenirea misiunilor cu echipaj uman pe Lună, adăugând că țara asiatică va revendica orice resurse de apă pe care le-ar putea găsi acolo.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Record: Cea mai îndepărtată galaxie cunoscută, detectată de Telescopul Spațial James Webb. Astronomi: Cum poate natura să creeze asta în mai puțin de 300 de milioane de ani?