Confidenţialitate

Moscova, vizată de un atac cu drone marți dimineață | AUDIO

Capitala rusă a fost vizată la primele ore ale dimineţii de un atac cu drone rar, care a provocat pagube “minore” mai multor clădiri, fără să producă victime. Anunțul a fost făcut de primarul Moscovei, citat de agențiile de presă internaționale. Pe de altă parte, atacurile armatei ruse asupra Kievului s-au soldat azi noapte cu cel puțin un mort.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sistemele de apărare antiaeriană au distrus mai multe drone la apropierea lor de capitala rusă, a declarat Serghei Sobianin. “Toate serviciile de urgenţă din oraş sunt la faţa locului. Nimeni nu a fost grav rănit până în prezent”, a transmis Sobianin prin contul său de Telegram.

Agenţia rusă oficială de presă RIA Novosti a relatat că unii locuitori dintr-o clădire din Moscova, din sudul oraşului, au fpst evacuați. La rândul său, guvernatorul regiunii Moscova, a anunțat tot pe Telegram că mai multe drone au fost doborâte în timp ce se apropiau de Moscova.

Primarul a precizat că circumstanţele incidentului sunt în curs de investigare. Nu este clar deocamdată cine a lansat aceste drone.

Agenţiile de presă internaționale nu au putut să verifice în mod independent toate aceste informaţii.

Moscova şi regiunea sa, situate la peste 1.000 de km de Ucraina, au fost până în prezent rareori vizate de atacuri cu drone de la începutul conflictului, chiar dacă acest tip de atacuri s-a înmulţit în alte părţi ale Rusiei.

Kievul, în Ucraina, a fost lovit azi noapte de drone ruseşti; al treilea atac în 24 de ore, care s-a soldat cu cel puţin un mort, potrivit primarului.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Ucraina este pregătită să lanseze contraofensiva împotriva Rusiei | AUDIO