Confidenţialitate

Moscova se confruntă cu o creștere alarmantă a cazurilor de Covid

Autoritățile din Moscova se așteaptă ca, astăzi, numărul cazurilor de COVID-19 să depășească 9.000, cel mai mare înregistrat vreodată în Capitala Rusiei, de la debutul pandemiei. Zilele trecute, bilanțul zilnic se apropia de 8.000 de cazuri, adică mai mult de jumătate din numărul de îmbolnăviri la nivel național.

La o întâlnire cu oameni de afaceri din industria restaurantelor, primarul Moscovei, Serghei Sobianin a spus că, în oraș, este activă o nouă tulpină, mult mai agresivă și care se răspândește mult mai repede, așa că nu sunt excluse noi restricții. La o altă ședință, primarul a spus că Moscova suplimentează numărul de paturi în spitale, pentru a putea trata un număr mare de pacienți – scrie agenția Reuters.

Șeful autorității de supraveghere a sănătății consumatorilor susține că, în Rusia, a crescut numărul cazurilor de îmbolnăviri cu varianta Delta a coronavirusului.

În ultimele zile, numărul persoanelor care s-au înscris la vaccinare s-a triplat în Moscova. Numai 15 la sută dintre locuitorii acestui oraș s-au vaccinat până acum, iar la nivel național procentajul este și mai mic, de 12 la sută.

În aceste condiții, Moscova a cerut ca 60 la sută dintre angajații companiilor să fie vaccinați până la mijlocul lunii iulie, când vor avea loc controale. În multe regiuni, autoritățile au impus vaccinarea obligatorie pentru cei care lucrează în anumite sectoare, cum ar fi serviciile, inclusiv comerțul cu amănuntul, educația și asistența medicală.