Confidenţialitate

Moscova închide toate serviciile neesențiale între 28 octombrie și 7 noiembrie în contextul exploziei de cazuri COVID. Vladimir Putin spune că salariile vor fi plătite integral | AUDIO

Nou blocaj la Moscova: orașul închide toate serviciile neesenţiale între 28 octombrie şi 7 noiembrie. Decizia vine după explozia de infectări cu noul coronavirus. Vor funcționa, pe lângă magazine alimentare, farmacii și spitale, și alte câteva spații – dar cu public redus.

După săptămâni întregi în care nu s-au luat măsuri, primăria Moscovei a decis, joi, închiderea tuturor serviciilor considerate neesențiale. Salariile vor fi plătite integral, anunță președintele Vladimir Putin.

În perioada 28 octombrie – 7 noiembrie, toate întreprinderile şi organizaţiile din Moscova trebuie să înceteze lucrul, a transmis primarul Serghei Sobianin. Excepție vor face doar centrele comerciale în care se vând alimente, farmaciile și alte unități cu produse de primă necesitate. Și totuși, rămân deschise teatrele și muzeele, care pot primi vizitatori și spectator la jumătate din capacitate.

Sunt, așadar, 11 zile în care mare parte a activităților sunt oprite, după ce, miercuri, președintele Vladimir Putin a decretat o săptămână nelucrătoare între 30 octombrie şi 7 noiembrie – iar în plan local perioada poate fi extinsă. Însă, deocamdată, autorităţile nu vor să impună un lockdown pentru ca economia să nu fie și mai grav afectată.

Citește și: România în Direct: Măsuri de restricție neclare, așteptate pentru luni. Cum aplici certificatul verde într-o țară cu majoritate nevaccinată? | VIDEO

Sursa Foto: Inquam Photos

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.