Moscova: Atacul armat din scoala, din cauza unui conflict

Un polițist și un profesor au fost uciși, iar un alt polițist a fost rănit în urma atacului

Atacul armat de la o școală din Moscova a fost provocat cel mai probabil de un conflict între atacator – un elev al unității de învățământ și profesorul său de georgrafie, susțin surse din rândul anchetatorilor.

Parchetul rus a formulat trei capete de acuzare împotriva atacatorului – luare de ostatici, crimă și agresiune împotriva unui reprezentant al forțelor de ordine.

Elevul care avea două arme asupra sa a intrat în școală după ce l-a amenințat pe gardianul care asigura paza că îl impușcă. Apoi i-a spus că trebuie să-l găsească pe profesorul său de geografie.

S-a îndreptat apoi spre clasa, unde erau peste 20 de elevi.

Gardianul a declanșat alarma, iar doi polițiști au venit de urgență la locul incidentului. În momentul în care i-a văzur prin fereastră, atacatorul a deschis focul asupra lor. Un polițist a murit pe loc, iar celălalt a fost rănit.

Potrivit presei, tânărul, unul dintre cei mai buni elevi din clasă, l-ar fi suspectat pe profesorul de geografie că încearcă să intervină în defavoarea sa la absolvire.

Când l-a întâlnit, elevul l-a împușcat pe dascăl de două ori, au afirmat colegii săi.

Tatăl atacatorului l-a convins pe acesta din urmă să se predea poliției și să elibereze copiii sechestrați. În prezent el se află în custodia poliției.

.