Moscova a instalat o rachetă de croazieră, ceea ce ar reprezenta o încălcare a unui tratat care a contribuit la sfârșitul Războiului Rece

 

Moscova a instalat un nou tip de rachete de croazieră cu rază medie de acţiune, în pofida plângerilor oficialilor americani că încalcă Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare, tratat care le interzice Statelor Unite şi Rusiei să desfăşoare astfel de rachete la sol, a declarat un înalt oficial din administraţia Trump, citat de Reuters.

Rusia a desfăşurat în secret racheta terestră de croazieră SSC-8, pe care o dezvoltă şi testează de mai mulţi ani, a afirmat oficialul, confirmând un articol apărut iniţial în The New York Times.

Potrivit unor informaţii care circulă pe internet, rachetele cu rază medie de acţiune au fost desfăşurate în districtul militar central al ţării. Rusia ar avea în prezent două batalioane de astfel de rachete.

“Ştim că este o poveste veche. Ruşii au construit şi testat aceste lucruri, încălcând tratatul, încă din timpul administraţiei Obama”, a spus sursa citată de Reuters sub acoperirea anonimatului. „Problema acum este că acestea sunt desfăşurate şi este o şi mai mare încălcare a tratatului”, a adăugat oficialul.

Ministerul rus al Apărării nu a comentat deocamdată informaţiile.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS