Confidenţialitate

Monica Mocanu, fondatoarea platformei Teleskop, despre cele mai mari 3 urgențe ale sistemului de învățământ din România | AUDIO

Monica Mocanu, profesoară de matematică și fondatoarea platformei Teleskop, platformă facilitează evaluarea serviciilor educaționale, a fost invitata lui Marcel Bartic în emisiunea „Academia Europa FM”. Monica Mocanu spune care sunt cele mai mari 3 urgențe ale sistemului de învățământ din România.

Marcel Bartic: Crezi că sistemul – profesorii, părinții, elevii – este pregătit în acest moment să primească un feedback real, onest în baza căruia să-și asume unele schimbări?

„Răspunsul cred că îl avem fiecare dintre noi, dar aceste ultime zile de grevă ne-au arătat că suntem cumva sau că începem să fim pregătiți, pentru că eu cred că greva aceasta a dat niște semnale că putem să deliberăm chiar dacă aș putea începe discuția exact despre acest fenomen care a fost unul destul de amplu, și anume greva.

Fiind un lucru inconfortabil, cred că mulți dintre noi ne-am putut descurca în el, în toate aceste zile și faptul că am putut să deliberăm, să dialogăm între noi și să dezbatem despre un subiect sensibil cum este această întrerupere a orelor și ieșirea în stradă după aproape 20 de ani de când nu am mai făcut asta arată un anumit tip de emancipare a breslei noastre”, a spus Monica Mocanu.

Marcel Bartic: Dacă ar fi să identificăm 3 lucruri care crezi tu au neapărată nevoie de schimbare și pe care le-am aflat în urma unor chestionare pe care le-am aplicat elevilor, părinților, care crezi că sunt cele 3 mari urgențe ale sistemului nostru de învățământ?

„Cred că primul ar fi să ieșim puțin din baricadarea asta pe care ne-am făcut-o ca profesori în interiorul orelor noastre. Să începem să vorbim despre cum arată orele noastre și cu colegii și să aducem comunitățile de sprijin, care acum sunt în afara cancelariilor, să-i aducem în cancelarii și să facem lucruri împreună.

Al doilea ar fi să începem să avem niște rutine comune în cancelarii, iar al treilea ar fi să dăm și să primim feedback”, a spus Monica Mocanu la Europa FM.

Ascultă aici întreaga emisiune „Academia Europa FM”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Măriuca Talpeș, despre bugetul alocat Educației: Dacă ai avut în lege și ai în continuare 6%, înseamnă că poți să-l aloci. Acum e jumătate – este o mare dramă | AUDIO