Monica Macovei: Trebuie sa desfiintam aceste retele de crima organizata din partide

La Interviurile Europa FM, Monica Macovei a declarat că toate partidele fură din banii alegătorilor.

Candidat independent în alegerile prezidențiale, Monica Macovei, fost ministru al Justiției între 2005 şi 2007, a declarat că a fost nevoită să părăsească Guvernul tocmai pentru că a început destructurarea rețelelor de crimă organizată din partide, după ce a înființat Direcţia Naţională Anticorupţie.

Monica Macovei consideră însă că aceste rețele nu au dispărut în totalitate.

‘Nu pot să spun că în continuare nu există reţele de crimă organizată în partide, ele există şi tocmai de aceea candidez, pentru că vreau sa dispară total şi lumea să voteze altfel începand cu alegerile din 2016, mă refer la parlament care apoi dă guvernul . Repet, trebuie să desfiinţăm aceste reţele de crimă organizată din partide pentru ca ele fură din banii noştri.’

Monica Macovei a precizat că se referă la toate partidele politice, inclusiv la cel din care a plecat ‘pentru că în toate există oameni care fură şi oameni corupţi. Deci pe toate trebuie să le destructuram şi trebuie să ne luam banii înapoi pentru că ceea ce ei fură sunt banii nostri. Insist, trebuie să luam banii înapoi şi să redăm demnitatea oamenilor, fiindcă oamenii se simt înşelaţi, se simt furaţi, şi aşa sunt, şi trebuie să le redăm demnitatea si pe profesii: profesorilor, doctorilor, inginerilor. Omul contează’, a mai spus Monica Macovei.

Fostul ministru al Justiției a povestit cum a fost dată afară de premierul Călin Popescu Tăriceanu

Monica Macovei și-a amintit momentul în care a fost dată afară din sediul Guvernului chiar de premierul Călin Popescu Tăriceanu. La vremea aceea, era ministru al Justiției. ‘Nu voiam să semnez ordonanțele de urgență sau contractele care erau ilegale‘, a precizat Macovei. (AUDIO)