Monica Macovei a demisionat din partidul M10, pe care l-a înființat în 2015

Partidul M10 a anunţat că europarlamentarul Monica Macovei a demisionat din această formaţiune, pe care a înfiinţat-o în 2015.

Într-un comunicat de presă al partidului se menționează că „M10 îi mulţumeşte doamnei Macovei pentru activitatea sa în cadrul partidului, pentru iniţiativa întemeierii acestui vehicul politic dedicat generaţiei tinere – vehicul care a demonstrat că se poate face şi altfel de politică. Chiar dacă viziunea strategică şi orientarea doctrinară a doamnei Monica Macovei nu a coincis întotdeauna cu cea a partidului, domnia sa rămâne un simbol al luptei anticorupţie şi al politicii responsabile, dovedite atât ca ministru al Justiţiei, cât şi ca europarlamentar”.

Partidul M10 are 16 filiale în ţară iar la alegerilor locale din 2016 a obţinut 94 de mandate de consilier local, două de primar şi cinci de viceprimar.

La începutul anului 2017, în urma unei Adunări Generale, membrii partidului au decis asumarea unei doctrine conservatoare. M10 este membru de drept în Alianţa Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ACRE) din Parlamentul European.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS