Confidenţialitate

Monica Anisie: „Strategia pentru digitalizarea Educației din România trebuie să devină un proiect de țară”

Ministerul Educației și Cercetării propune o listă cu 5 obiective pentru a fi realizate în următorii ani în ceea ce privește digitalizarea educației, și invită operatorii/companiile IT, societatea civilă și mediul guvernamental să contribuie la conturarea acestui proiect de țară cu expertiza și propunerile proprii.

Cele 5 obiective anunțate de ministrul Monica Anisie în cadrul primei runde de consultări publice privind elaborarea „Strategiei pentru Digitalizarea Educației din România – SMART-Edu”, organizată vineri, de Ministerul Educației și Cercetării, sunt următoarele:

1. Îmbunătățirea infrastructurii digitale pentru reducerea decalajelor de conectivitate

2. Susținerea accesului egal la o educație online de calitate

3. Asigurarea de dispozitive electronice cu conectare la Internet în bandă largă și conectivitate wireless adecvată pentru preșcolari și elevi;

4. Elaborarea de manualele digitale și auxiliare didactice care oferă o interfață interactivă în care elevii au acces la conținut multimedia, cum ar fi videoclipuri, prezentări interactive și hyperlink-uri;

5. Competențe digitale pentru o piață a muncii emergent.

„Digitalizarea educației reprezintă un proiect prioritar pentru mine ca om politic, dar și un angajament îndrăzneț pentru generațiile viitoare, pe care toți miniștrii educației trebuie să și-l asume în următorii ani, indiferent de culoarea politică. Suntem cu toții aici pentru că nu mai putem aștepta niciun minut pentru a începe digitalizarea și modernizarea învățământului românesc. Fiindcă vorbim de un proiect de o asemenea anvergură și pentru a reuși ceea ce ne-am propus, avem nevoie de toți actorii din societate, de toate resursele disponibile”, a declarat ministrul educației și cercetării.

De asemenea, ministrul Monica Cristina Anisie a anunțat că bugetul de investiții al Ministerului Educației pentru anul 2021 va include o componentă de fonduri alocate digitalizării, lucru care până în acest moment nu s-a întâmplat.