Momente inedite și scandaluri din fotbal în 2019

Anul 2019 a fost marcat de multe momente tulburătoare și scandaluri ajunse pe prima pagină a ziarelor în fotbalul mondial.

Anul a început cu un record de longevitate în fotbal – japonezul Kazuyoshi Miura și-a prelungit contractul de profesionist cu Yokohama FC, la 52 de ani, după ce în 2017 el devenise cel mai vârstnic jucător care a marcat un gol.

La meciul Franța – Albania, pe „Stade de France” a fost intonat mai întâi imnul Andorrei. Fotbaliștii albanezi au refuzat să intre pe gazon și după câteva minute crainicul arenei și-a cerut scuze a anunțat că imediat va fi difuzat “imnul Armeniei”. A urmat un nou val de huiduieli din tribune și greșeala a fost corectată abia la a 3-a încercare. UEFA a amendat mai apoi federația franceză.

Usain Bolt a renunțat tot anul acesta la visul său de a deveni fotbalist. Atletul jamaican de 8 ori campion olimpic la sprint și-a încercat norocul în Germania, Norvegia și Africa de Sud, și s-a dat bătut după ce a fost refuzat chiar și în campionatul Australiei.

În fine, un fotbalit croat a fost eliminat dintr-un meci și ar putea primi un an de închisoare, fiindcă a omorât un pui de găină ce intrase pe teren. El și-a cerut scuze, spunând că nu a vrut să ucidă puiul – deși l-a lovit cu piciorul aruncandu-l în tribune, dar a afirmat și că găinile pătrund pe gazon mereu și lasă găinaț, ceea ce nu este deloc igienic.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS