Moment penibil la Madrid: 5 oameni s-au chinuit să desfacă un cadou al primarului Gabriela Firea

Jurnalistul Felix Damian relatează pe pagina sa de Facebook despre un moment penibil petrecut, miercuri, la sediul Primăriei din Madrid.

Potrivit lui, 5 oameni s-au chinuit, timp de aproape 2 minute, să desfacă un cadou oferit de primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea, pentru edilul capitalei spaniole, Manuela Carmena.

Vaza era învelită „în două rânduri de hârtie, care acoperea o cutie urâtă de carton, murdară și lipită cu bucăți de bandă adezivă”.

Felix Damian mai dezvăluie că șeful de presă de la primăria Madridului a fost certat de conducerea ambasadei pentru că ar fi chemat presa la eveniment.

„Să se știe! Nu ne-a chemat nimeni! Am aflat noi, în ciuda eforturilor Ambasadei de a ne ascunde orice activitate de interes public în care sunt implicate autoritățile României!

Bineînțeles că spaniolii nu s-au supărat pentru lipsa de tact a diplomaților români (purtători de valize diplomat), antrenați doar ca să smulgă telefoanele mobile din mâinile cetățenilor. Vezi cazul încă nesoluționat al fostului purtător de cuvinte al Ambasadei de la Madrid!

Excesul de zel de pe vremea răposatului nu a dispărut, nici vechile apucături securiste, iar ambasada de la Madrid ne dovedește încă o dată că nu are nicio legătură cu spiritul european al transparenței și cu respectarea dreptului la libertatea de exprimare.

Uitați-vă la acest clip, ca să înțelegeți de ce nu se dorește presă la astfel de întâlniri la care „se muncește mult”.

PS: Chiar era nevoie de o delegație de 21 de oameni la semnarea unui simplu acord de colaborare?”, adaugă jurnalistul.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS