Moment de reculegere în Piața Catalunia, din Barcelona

La ora locală 12 (13, ora României), autoritățile locale au anunțat că vor ține un moment de reculegere în memoria celor care și-au pierdut viața în urma atacurilor teroriste de joi din Barcelona. Din motive de securitate, zona, în prezent înnchisă, va fi deschisă pentru cei care vor să țină momentul de reculegere cu două ore înainte.

Gruparea Stat Islamic ar fi revendicat atacul sângeros din Barcelona, din această seară, soldat cu cel puţin 13 morți şi 100 de răniţi, potrivit unui comunicat al agenției de propagandă a SI, AMAQ, care arată că „atacatorii de la Barcelona erau soldați ai Statului Islamic” iar „operațiunea a fost efectuată ca răspuns la apelurile de lovire a statelor din coaliția internațională anti-jihadistă”care acționează în Siria și Irak .

Cotidianul spaniol El Pais citează  agenţia AMAQ care are legături cu gruparea Stat Islamic şi care frecvent postează revendicările atentatelor.

O dubă a intrat în zona pietonală a bulevardului Las Ramblas, zonă foarte aglomerată, una dintre marile atracții turistice ale orașului.

Poliţia a arestat două persoane joi seară, la scurt timp după atacul terorist, și a reținut o a treia vineri dimineață.

 

Trei zile de doliu

Primarul Barcelonei a anunţat că un moment de reculegere urmează să aibă loc în principala piaţă din oraş vineri la prânz, pentru a arăta că ”nu ne este frică şi că suntem mai uniţi ca niciodată”.

Crește bilanțul atentatului din Spania

Bilanțul răniților a ajuns la 100, în timp de 13 persoane și-au pierdut viața, potrivit ultimelor date oficiale. Trei români au fost răniți, după cum arată ultimele date comunicate de Ministerul Afecrilor Externe din România.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS