Moldova: Pictură la intrarea în biserică, în care apar doctori îmbrăcaţi în costume de protecţie | VIDEO

O pictura murală care-i prezintă pe doctorii aflați în prima linie a luptei cu pandemia de Covid-19 va prinde contur în pridvorul bisericii Sf. Mare Mucenic Panteleimon din localitatea Bălţi, Republica Moldova.

Potrivit presei din Moldova, autoarea lucrării, Mariana Bondarciuc, se gândea ca pictura să reprezine un singur doctor echipat în costumul de protecţie anticovid. Ulterior, văzând amploarea pandemiei, a decis că lucrarea va reprezenta o echipă întreagă de medici care se sacrifică pentru salvarea altor vieţi. Reprezentanții bisericii au organizat miercuri o conferință de presă, transmisă în dircet și pe pagina de Facebook a bisericii, în care au fost prezentate planurile lucrăii, dar s-a făcut apel și la o strângere de fonduri pentru realizarea picturii murale.

Materialele necesare, vopsele, pensule și coloranți eco vor fi achitate din donații, a declarat Anatol Spătaru, parohul bisericii „Sfântul Panteleimon” din Bălți.

Pictura se va numi „Mulţumim eroilor”.

Republica Moldova a avut până acum 26.222 de cazuri confirmate de Covid-19. S-au vindecat 18.418 de persoane, iar 823 și-au pierdut viața.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS