Confidenţialitate

Moise Guran: “Pandemia a pus în evidență cam toate minusurile sistemului educațional românesc”

“Pandemia asta a pus în evidență cam toate minusurile sistemului educațional românesc, dar numai pentru cine avea ochi să le vadă și înainte.

Cine vrea să fie orb, e orb până la capăt, n-a văzut, de exemplu, că unele materii, inutile și înainte, chiar nu avea sens să le faci online, dacă pui în pericol sănătatea copilului, ținându-l ore în fața calculatorului, la fel cum și la redeschiderea fizică a școlilor, mai ales în această perioadă se cerea imperativ reducerea numărului de materiei și, bineînțeles, a programei.

La fel, nici înainte de pandemie, dar nici acum, când cursurile s-au făcut online, n-a vrut nimeni să sesizeze faptul că e foarte greu să predai în mod eficient unui număr de 25-30 de elevi, când într-o clasă ar trebui să fie 15-20.

Acestea nu sunt probleme de nerezolvat. Pur și simplu nimeni nu vrea să le vadă, pentru că nimeni nu pune la modul serios interesul elevilor mai presus de orice, inclusiv de locurile muncă, respectiv normele orare ale profesorilor”, a spus Moise Guran în emisiunea Rock&Talk, la Europa FM.