Confidenţialitate

Moise Guran: ”E important pentru ei toți ca acest referendum să reprezinte o victorie iar Liviu Dragnea va ști cum să-și tragă toată această spuză pe turta lui”- AUDIO

”Aș remarca faptul că 80% din timpul alocat discursului domnului Dragnea fost despre aministie și nedreptățile ce i s-au întâmplat omului în viață cu justiția”, a comentat Moise Guran imediat după ce Liviu Dragnea și-a încheiat declarațiile, vineri seara, la finalul CExN a PSD.

Amânarea unor decizii după referendumul pentru redefinirea familiei în Constițituția României este interpretată de realizatorul România în Direct drept o demonstrație de abilitate policită a liderului PSD, Liviu Dragnea.

”A vorbit foarte clar despre referendum, dar batista pe țambal până la referendum. E important pentru ei toți ca acest referendum să reprezinte o victorie iar Liviu Dragnea va ști cum să-și tragă toată această spuză pe turta lui”, crede Moise Guran.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vineri, în Ediția Specială a Știrilor Europa FM, scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu a atras și el atenția asupra modului în care Liviu Dragnea se leagă de referendum.

”Îmi spuneți și mie ce legătură logică este între o remaniere guvernamentală, o discuție în CExN despre alegeri în partid și un referendum pe tema redefinirii familiei tradiționale”, s-a întrebat Cristian Tudor Popescu, analizând discursul lui Liviu Dragnea.

În opinia lui Cristian Tudor Popescu, țintele imediate ale liderului PSD, după reconfirmare, vor fi cele menționate, de altfel, în discursul său de la finalul Comitetului Executiv – Parchetul General și Înalta Curte de Casație și Justiție.

Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD s-a reunit vineri în şedinţă, la Palatul Parlamentului, pentru a discuta pe marginea scrisorii în care se cerea demisia lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte al PSD şi al Camerei Deputaţilor.

La finalul întâlnirii, Liviu Dragnea a anunțat că doar opt colegi au votat împotriva sa în Comitetul Executiv Naţional al PSD, în timp ce 55 l-au susţinut.

“Au existat 64 de colegi cu drept de vot, 55 de colegi au votat pentru susţinerea continuării mandatului de către mine, opt voturi au fost împotrivă şi o abţinere – a domnului Gabriel Petrea.

Daniel Florea a solicitat punerea la vot privind excluderea din PSD a doamnei Gabriela Firea şi mi-am impus atributul de preşedinte cu speranţa spusă în timpul dezbaterilor că după această întâlnire toată lumea va înţelege că e bine să ne ocupăm de ceea ce am promis. Cu speranţa că nu vor mai ieşi membri de partid să critice membri de partid sau de guvern. Poate e ultimul gest pe care l-am făcut. Sper că există destulă înţelepciune şi lucrurile să intre în normal”, a declarat Liviu Dragnea a finalul şedinţei CExN al PSD.