Confidenţialitate

Moderna anunță că a finalizat înscrierea vaccinului mRNA împotriva COVID-19 (mRNA-1273) la Studiul de Fază 3 COVE

Moderna a finalizat înscrierea vaccinului mRNA împotriva COVID-19 (mRNA-1273) la Studiul de Fază 3 COVE.

Toți cei 30.000 de participanți la Studiul de Fază 3 COVE sunt acum înscriși, potrivit companiei, care precizează că Studiul de Fază 3 COVE a fost conceput pentru a evalua participanții care prezintă cel mai mare risc de a dezvolta o formă severă de COVID-19.

42% din totalul participanților la studiul de Fază 3 COVE provin din grupuri ce prezintă un risc medical ridicat: Peste 7.000 dintre participanții înscriși au peste 65 de ani, iar peste 5.000 de participanți înscriși au vârsta sub 65 de ani, dar prezintă boli cronice cu risc crescut de dezvolta o formă severă de infecție cu COVID-19, precum diabet, obezitate severă și afecțiuni cardiace.

“Finalizarea înscrierii în Studiul de Fază 3 COVE este o etapă importantă în dezvoltarea clinică a mRNA-1273, vaccinul candidat împotriva COVID-19. Le suntem îndatorați tuturor celor care au participat la studiu. De asemenea, dorim să le mulțumim cercetătorilor și partenerilor noștri care au lucrat la studiile clinice, inclusiv partenerilor noștri din PPD și NIH, precum și echipei dedicate Moderna pentru sprijinul acordat pentru finalizarea înscrierii,” a declarat Stéphane Bancel, CEO la Moderna.