Modelul Logan Break MCV nu va mai fi produs la Mioveni. Renault mută producția în Maroc

Renault a decis să mute, din prima jumătate a anului viitor, producţia modelului Logan Break MCV de la Piteşti în Maroc, a anunţat directorul fabricii Renault Tanger, Jean-Francois Gal, citat de infomediaire.net.

Vom prelua producţia acestui model, construit în prezent în România, începând din primul trimestru al lui 2017”, a declarat Gal.

Informația a fost confirmată, la Europa FM, de unul dintre liderii sindicali ai Dacia, Ion Iordache. Acesta spune însă că această mutare a producției nu-i afectează pe angajații din uzina de la Mioveni.

Acest transfer al producţiei în Maroc, despre care circulau zvonuri de mai multe luni, va necesita câteva investiţii complementare, de aproximativ 20 de milioane de euro, potrivit aceleiaşi surse.

În aceste condiţii, fabrica de la Tanger, deschisă în februarie 2012 speră să depăşească în anul 2017 o producţie de 300.000 de vehicule.

Deocamdată, în Maroc sunt construite modelele Sandero, Dokker şi Lodgy.

Potrivit conducerii Renault, 276.000 de maşini vor ieşi pe porţile fabricii de la Tanger până la finalul anului, cu 47.000 mai multe decât în 2015.

Aproximativ 95% dintre maşinile produce în Maroc sunt destinate exportului.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS