Mobilizare MAI în judeţele afectate de ninsori şi viscol

Peste 6.000 de poliţişti, pompieri şi jandarmi intervin, la această oră, în judeţele afectate de ninsori şi viscol.

Potrivit unei centralizări Ministerului Afacerilor Interne, în prezent nu există persoane aflate în situaţii critice din cauza vremii.

În cursul nopţii şi în această dimineaţă, au avut loc mai multe intervenţii medicale cu sprijinul ISU, al Poliţiei şi al Jandarmeriei, dar şi pentru deblocarea celor rămaşi înzăpeziţi.

De asemenea, ministerul anunţă că structurile sale operative au participat în cadrul Comandamentului de iarnă organizat, în această dimineaţă, la Ministerul Transporturilor.

“La nivelul Centrului Operaţional de Comandă al MAI, începând cu ora 6.00, se fac evaluări din 3 în 3 ore referitor la misiunile specifice MAI privind intervenţiile pentru ajutorarea populaţiei. În urmă cu puţin timp s-a încheiat o astfel de şedinţă operativă condusă de ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, la aceasta participând secretarul de stat Raed Arafat şi secretarul de stat, chestor general Ioan Buda, precum şi şefii structurilor operative cu atribuţii în gestionarea intervenţiilor”, precizează MAI.

Misiunile angajaţilor ministerului vizează asigurarea tronsoanelor de drumuri care nu mai prezintă siguranţă pentru circulaţie şi asigurarea misiunilor de intervenţie medicală de urgenţă. Misiunile desfăşurate la nivelul judeţelor afectate sunt coordonate de către Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă.