Confidenţialitate

Mobilizare în Capitală în contextul prognozei meteo

Primăria Generală le-a ordonat tuturor instituţiilor din subordina municipalităţii să ia măsurile necesare, având în vedere avertizările emise de meteorologi

‘Edilul şef a solicitat operatorilor de salubrizare să fie pregătiţi pentru a interveni în toate sectoarele Capitalei, în degajarea rigolelor şi a gurilor de scurgere, îndepărtând acumulările necontrolate de deşeuri. Reprezentanţii Apa Nova vor avea echipe operative în teren, astfel încât să poată interveni cât mai rapid pentru eliminarea acumulărilor de apă, numărul de echipaje urmând a fi suplimentat în cazul în care este necesar. De asemenea, dispeceratul Apa Nova este în contact permanent cu dispeceratul Administraţiei Naţionale Apele Române pentru a monitoriza nivelul apei în colectorul casetat, iar în cazul în care volumul de precipitaţii acumulat va impune acest lucru se va redeschide Canalul de Legătură al Casetei cu râul Dâmboviţa, pentru a permite tranzitarea unui debit cât mai mare de apă’, scrie PMB într-un comunicat.

Echipele de intervenţie ale Administraţiei Străzilor se vor afla în teren pentru a repune în funcţiune, în cel mai scurt timp, eventualele semafoare defecte, dar şi pentru a verifica siguranţa acestora.

RATB are echipe pregătite să intervină în cazul în care se vor înregistra acumulări de apă la nivelul refugiilor sau al staţiilor sau copaci căzuţi pe liniile de contact, a menţionat sursa citată.

‘Echipele Luxten şi Enel vor fi pregătite să intervină în cazul producerii unor defecţiuni la sistemul de iluminat public şi la nivelul sistemului de alimentare cu energie electrică al Capitalei, iar RATB va avea în atenţie reţeaua aeriană a transportului electric – tramvaie şi troleibuze. Reprezentanţii ALPAB şi ai ADP-urilor de sector vor interveni astfel încât copacii afectaţi de vânt din parcurile sau aliniamentele stradale pe care le administrează să nu reprezinte un pericol pentru bucureşteni’, adaugă comunicatul PMB.

Reprezentanţii Poliţiei Locale au misiunea să ia legătura cu toţi deţinătorii de structuri publicitare pentru ca aceştia să securizeze corespunzător panourile, astfel încât acestea să nu reprezinte un pericol pentru trecători.

Poliţiştii locali vor solicita, de asemenea, tuturor deţinătorilor de utilităţi să ia măsuri pentru ca semnalizarea lucrărilor aflate în execuţie să fie întreţinută corespunzător.

Totodată, dispeceratele RADET şi echipele de intervenţie funcţionează în regim de permanenţă, pentru soluţionarea oricăror probleme apărute în teren. Pentru informaţii suplimentare, bucureştenii au la dispoziţie numărul de TELVERDE, anume 0800.800.868