Confidenţialitate

Mobilizare exemplară a unor localnici din Mureș, după ce vijelia le-a distrus casele – GALERIE FOTO

Mobilizare exemplară în localitățile Cuci și Dătășeni din județul Mureș, unde duminică seara o vijelie puternică a distrus toate casele.

Numai în Cuci, din cele 353 de case rămase fără acoperiș, aproape 300 au fost reparate în doar două zile. Oamenii nu au mai așteptat sprijinul Guvernului și au trecut la treabă.

”Oamenii au reacționat, cum îmi place mie să spun, ardelenește. În primul rând s-au bucurat că au scăpat cu viață.”, a declarat pentru Europa FM prefectul de Mureș Lucian Goga.

CUCI 26

Localnici din alte comune apropiate, rude de la orașe, jandarmi, pompieri și polițiști le-au sărit în ajutor.

”Toată lumea era pe case: proprietari, vecini, copii, prieteni, rude sau angajați ai Ministerului de Interne.”, a mai spus Lucian Goga.

CUCI 8

Vijelia, pe care oamenii au asociat-o cu o tornadă, le-a distrus casele în doar câteva minute, duminică seară. Luni dimineață, încă de la prima oră, oamenii au început să strângă toate țiglele dărâmate, copacii căzuți la pâmânt, apoi au început să repare acoperișurile.

”Am ajutat în primul rând persoanele bătrâne, persoanele care nu se puteau ajuta singure. (…)Am văzut, fiind printre cetățeni și vorbind cu ei, un lucru pe care nu l-am văzut de multe ori, un lucru care se cheamă solidaritate umană. Au venit copii de la oraș, au venit oameni să ajute acea comunitate. Seara când am părăsit Cuciul și Dătășeniul, cele două localități aveau un alt aspect. Nu se mai vedeau găurile în acoperiș.”, a mai declarat prefectul.

 

Acum prefectura urmează să stabilească la cât se ridică pagubele, astfel încât oamenii să primească un sprijin de la Guvern.

”Facem o evaluare din casă în casă pentru că mai e nevoie ca oamenii să repare tavanele din case, gardurile, plus multe alte lucruri din gospodării, distruse de vijelie.”, a mai precizat Lucian Goga.

CUCI 2

CUCI 6

 

 

 

 

CUCI 24

CUCI 15

CUCI 14

CUCI 13

CUCI 12

CUCI 11

CUCI 10

CUCI 16

CUCI 17

CUCI 18

CUCI 19

CUCI 20

CUCI 21

CUCI 1

CUCI 25

CUCI 24

CUCI 23

CUCI 22

 

 

Sursa foto: Facebook/Lucian Goga