Moartea parașutistului militar pe Aerodromul Clinceni, anchetată

Un parașutist militar din Batalionul 495 Infanterie și-a pierdut viața, marți seară, în urma unui accident survenit pe timpul unui exercițiu de parașutare pe Aerodromul Clinceni, informează Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Caporalul Cristinel Jianu, din Batalionul 495 Infanterie, și-a pierdut viața marți, 23 mai, în urma unui accident survenit pe timpul unui exercițiu de parașutare pe Aerodromul Clinceni. Accidentul a survenit în jurul orei 19.00, pe timpul executării manevrelor de aterizare.

Militarului i-a fost acordat primul ajutor la fața locului, fiind preluat în scurt timp de o echipă SMURD și transportat la Spitalul Universitar de Urgență București unde, cu toate eforturile medicilor, a decedat„, precizează MApN într-un comunicat.

Pentru stabilirea circumstanțelor producerii accidentului a fost sesizat Parchetul Militar. De asemenea, conform procedurilor legale, comandantul unității a ordonat constituirea unei comisii interne de anchetă, adaugă ministerul.

Caporalul Cristinel Jianu, în vârstă de 45 de ani, era angajat în Ministerul Apărării Naționale din anul 2015, era căsătorit și avea un copil.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS