MJ a redactat deja un alt proiect de lege privind modificarea Codurilor Penale. Florin Iordache, despre demisie: ”Voi avea o discuție cu premierul”

La nici 24 de ore de când a fost adoptată ordonanța care abrogă propunerile de modificare a Codului Penal, Ministerul Justiției anunță că a redactat deja un alt proiect de lege în acest scop,  care va fi supus luni dezbaterii publice.

Nu este clar deocamdată dacă inițiativa Guvernului conține aceleași propuneri controversate – contestate în stradă de peste jumătate de milion de oameni.

Legea, așa cum mi-am asumat-o și cum va fi supusă în dezbatere publică” – iată declarația ministrului Justiției – care lasă loc de interpretări.

Florin Iordache a ajuns luni, după ora 8:00, la sediul instituției pe care o conduce.

Ministrul Justiției susține că proiectul de lege va putea fi consultat, în cursul zilei de luni, pe site-ul instituției.   Jurnaliștii au insistat și l-au întrebat pe Florin Iordache dacă susține același modificări ale Codurilor Penale.

Ministrul a adăugat că „legea – aşa cum am prezentat-o şi cum va fi supusă, astăzi, în dezbatere publică – dorea să respecte deciziile Curţii Constituţionale„.

Florin Iordache este de părere că urgenţa se justifică şi acum. În acest moment, sunt foarte multe articole neconstituţionale şi sistemul judiciar este prejudiciat pentru faptul că în instanţe şi în spaţiul public sun foarte multe prevederi neconstituţionale„.

Pe de altă parte, ministrul Florin Iordache a fost întrebat și despre o eventuală demisie – cerută, în stradă, de sute de mii de persoane din țară și din străinătate.

Ministrul Justiţiei le-a declarat jurnaliştilor că va avea o discuţie cu premierul despre viitorul său în echipa guvernamentală.

Florin Iordache a precizat că aşteaptă rezultatul moţiunii de cenzură depusă de opoziţia politică.

ASCULTA MAI JOS DECLARATIILE MINISTRULUI JUSTIȚIEI

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Aseară, liderul PSD, Liviu Dragnea, declara că lasă la latitudinea premierului să decidă, săptămâna aceasta, soarta ministrului.

Florin Iordache a insistat că îşi asumă modificarea legislaţiei penale prin controversata ordonanţă de urgenţă.

Sorin Grindeanu îi reproşa ministrului modul în care a comunicat despre modificările codurilor penale.

 

 

 

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS