Confidenţialitate

„Mitingul epuizării”, organizat de sindicaliștii Sanitas în fața Guvernului | AUDIO

Zeci de sindicalişti Sanitas au pichetat, marți, sediul Guvernului. Pe lângă cei din Bucureşti au fost prezenţi în Piaţa Victoriei şi angajaţi din Suceava sau Prahova.

Protestul lor se numeşte Mitingul epuizării după ce, spun sindicaliştii, toate căile de dialog cu guvernul au fost epuizate.

Federaţia Sindicală Sanitas reclamă faptul că personalul medical este epuizat şi nu i se respectă dreptul la odihnă, dar nici la o plată decentă a muncii.

Protestatarii au purtat pancarte prin care transmiteau guvernului că sunt epuizaţi de lipsa de personal, de lipsa de recunoştinţă sau de promisiunile fără rezultat.

Sindicaliştii spun că au avut mai multe întâlniri cu Guvernul, fără rezultat însă.

Vicepreşedintele SANITAS, Mircea Ciocan: „Am avut întâlnire pe datat de 12 octombrie, de atunci nu s-a mai întâmplat nimic. Dânșii au spus că trebuie să lăsăm un răgaz pentru a evalua situația, să își facă calculele după care să ne vină cu răspunsurile, după care nu s-a mai întâmplat nimic, deci nu avem un răspuns.”

Proteste pregătesc şi salariații din Asistență Socială. Ei au  anunțat că vor organiza proteste în Piața Victoriei, nemulțumiți că mii de angajați din acest domeniu nu au primit salariile din luna septembrie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Lucia Ciocârlie Haranguş