Confidenţialitate

“Mitingul epuizării”: Federaţia Sanitas pichetează Guvernul

Membri ai Federaţiei Sanitas pichetează, marți, sediului Guvernului.

”Mitingul epuizării” este programat să înceapă la ora 11.00, ca “un ultim gest de conştientizare a factorilor responsabili că aşa nu se mai poate!”.

Sindincaliștii denunță “strategiile de criză incoerente, promisiunile neonorate, deciziile politice luate fără consultarea partenerilor sociali!”, se precizează într-un comunicat.

Potrivit federației, “pentru că luptă de mai bine de 8 luni pe un front în permanentă schimbare, fără a li se respecta dreptul la odihnă, la protecţie, la remunerarea corectă a muncii, sunt cu atât mai epuizaţi cu cât pierd din ce în ce mai des colegi dragi, care nu mai fac faţă luptei cu virusul ucigaş din cauza stresului la care sunt supuşi, stres care le slăbeşte capacitatea de apărare”.

“Pacienţii noştri sunt epuizaţi de lipsa predictibilităţii în ceea ce priveşte posibilităţile de tratament pentru afecţiunile cronice sau urgenţe, de lipsa unor măsuri coerente în ceea ce priveşte strategia de limitare a răspândirii noului virus, de lipsa de coerenţă în ceea ce priveşte conduita şi paşii de urmat în cazul infectării cu SARS-COV-2”, adaugă Sanitas.

“Deşi suntem cu fiecare zi mai obosiţi şi mai puţini, deşi lipsa aprecierii ne demobilizează cumplit, deşi în loc de măsuri care să ne protejeze şi să ne asigure securitatea la locul de muncă Guvernul ia măsuri care să ne limiteze drastic posibilitatea de a ne clama şi apăra drepturile, noi, reprezentanţii salariaţilor din sănătate şi asistenţă socială, pentru că am epuizat deja toate căile de dialog social, vom fi mâine în stradă pentru a ne apăra drepturile şi pentru a ne recâştiga demnitatea!”, conchide federaţia.

La 7 octombrie, cu ocazia Zilei Mondiale a Muncii Decente, cadrele medicale, în timpul unei greve japoneze, remuneraţie corectă, securitate în timpul serviciului, participare activă în luarea de decizii şi egalitate de şanse. Sindicaliştii acuză epuizarea fizică şi psihică.