Miting de protest al medicilor veterinari

Peste 1.000 de medici veterinari sunt așteptați luni în stradă, într-un protest programat să înceapă la ora 12, în zona Presei Libere.

Colegiul Medicilor Veterinari din România anunță printr-un comunicat de presă că mitingul de protest dorește să aducă în atenția factorilor cu rol decizional (Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Guvernul României, Parlamentul României) problemele majore cu care se confruntă medicii veterinari, probleme care pun în pericol, în primul rând, sănătatea publică.

Medicii veterinari atrag atenția că sănătatea publică din România este într-un real pericol în condițiile în care oricine poate deschide o farmacie veterinară și poate comercializa medicamente de uz veterinary.

Totodată – spun organizatorii – oricine poate cumpăra și administra animalelor medicamente și produse biologice de uz veterinar.

În acest sens, cer amendarea Legii pentru aprobarea OUG 70/2017 privind modificarea și completarea Legii nr. 160/1998 pentru organizarea și exercitarea profesiunii de medic veterinar

Modul în care este formulată, în prezent această lege, poate pune în pericol și schimburile comerciale în UE, dar și exporturile de animale în țările terțe – se menționează în comunicatul de presă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS