Mișu Negrițoiu: Ar fi imposibil să-mi dau demisia. Sunt deja într-o procedură de revocare

”În acest moment ar fi imposibil să-mi mai dau demisia, din moment ce sunt într-o procedură parlamentară (n.r. de revocare)”.

Iată prima reacție a președintelui Autorității de Supraveghere Financiară, Mișu Negrițoiu, după ce Comisiile de Buget-Finanțe din Camera Deputaților și Senat au votat luni schimbarea sa din funcție.

Mișu Negrițoiu a explicat și de ce nu a fost prezent ieri în ședința comisiilor.

”Am trimis o scrisoare (n.r. comisiilor parlamentare) prin care am cerut să mi se explice în detaliu motivele audierii, să pot să mă pregătesc și am cerut reprogramarea ca să mă pot și apăr. Am zis că nu-mi dau demisia, iar acum cred că ar fi chiar și imposibil să-mi mai dau demisia, din moment ce sunt într-o procedură parlamentară. Aștept ca această procedură să-și producă efectul”, a declarat Mișu Negrițoiu.

Șeful ASF a făcut apoi și un bilanț al activității sale în fruntea autorității.

Oficialul susține că în ultimii doi ani și jumătate a reușit să facă economii de peste 100 de milioane de lei.

”Am preluat o instituție în blocaj și am dus la capăt construcția instituțională. O instituție modernă, eficientă, competentă și dezinhibată. O instituție simplificată în același timp cu mare grijă pe gestiunea resurselor publice. În doi ani și jumătate am continuat reducerea contribuțiilor la bugetul instituției și am făcut o economie de peste 100 de milioane de lei”, a mai precizat Mișu Negrițoiu.

Parlamentarii îi reproşează lui Mișu Negrițoiu proasta gestionare a crizei tarifelor pentru poliţele RCA, care i-au scos pe transportatori în stradă. Atât PSD cât și PNL susțin demiterea lui Mișu Negrițoiu.

În cazul în care va fi revocat din funcție, Mișu Negrițoiu va încasa 104.000 de euro, echivalentul a 8 salarii compensatorii. Acesta are un salariu lunar de 13.000 de euro.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS