Misterul se adanceste in legatura cu soarta avionului Boeing 777

Numărul speculațiilor este în creștere, dar puține sunt dezmințite de autorități.

Misterul se adânceşte în legătură cu soarta avionului Boeing 777 aparţinând Malaysia Airlines.

Poliţia din Maldive verifică mărturiile locuitorilor unei insule legate de avionul dispărut.

În același timp, Thailanda tocmai a anunțat astăzi reperarea unui aparat neidentificat chiar după dispariția zborului companiei Malaysia Airlines.

Numărul speculațiilor este în creștere, dar puține sunt dezmințite de autorități

Localnici din Maldive susțin că au văzut un avion de mari dimensiuni care zbura atât de jos încât puteau fi observate ușile aeronavei.

Insulele Maldive, situate însă cu mult în afara zonelor de căutare stabilite de Malaysia pe baza informaţiilor oferite de aparatele radar, nu se află printre ţările incluse în operaţiunile pentru găsirea avionului.

Informațiile că, între timp, autoritățile din Thailanda au analizat datele de pe radare de la momentul la care zborul MH370 a disparut spun că, la 6 minute după dispariția de pe radar, un aparat neidentificat zbura în direcția opusă celei prevăzute pentru avionul malaezian.

Autoritățile thailandeze nu confirmă însă faptul că aparatul neidentificat ar putea fi Boeing-ul dispărut.

Autoritățile malaeziene spun, în schimb, că avionul ar fi deviat de la planul de zbor iniţial în urma unui act ‘deliberat’, comis de persoane aflate la comanda aparatului.

Internetul abundă în întrebări: au reușit piloţii au reuşit să aterizeze cu avionul avariat pe o pistă improvizată sau au zburat deliberat în ‘umbra’ unui alt avion, pentru a evita aparatele radar ?

Alte teorii spun că un incendiu în cabina piloților ar fi cauza declanșatoare a acestui eveniment, în timp ce internauții chinezi cred că avionul a fost lovit de un meteorit, apoi s-a dezintegrat.

Avionul cu 239 de persoane la bord a a decolat pe 8 martie din Kuala Lumpur, în direcţia Beijing.

Eforturile depuse în găsirea lui au mobilizat peste 25 de ţări.