Confidenţialitate

Misiunea Verde cu Mona Nicolici: Vacanțele, afectate de valuri de căldură sau fenomene meteorologice extreme | AUDIO

Perioada vacanțelor, atât de așteptate, întâmpină în ultimii ani provocarea caniculei. Anul acesta valurile de căldură au debutat mai devreme decât se așteptau specialiștii. Așa că, înainte să vă faceți bagajele către destinații mai mult sau mai puțin îndepărtate, nu uitați să vă informați despre situația țărilor în care mergeți: cât de cald va fi, la ce se așteaptă meteorologii din perspectiva fenomenelor extreme, a eventualelor pericole legate de  incendii sau de secetă.

Spania, Franța și Statele Unite s-au confruntat deja cu valuri serioase de caldură și se așteaptă ca și Grecia, Bulgaria, Serbia, Macedonia, Albania, Italia, dar și România să atingă recorduri de temperatură.

Din păcate, condițiile meteorologice extreme vor deveni treptat limite normale dacă nu facem nimic cu privire la schimbările climatice, declară oamenii de știință. Aceste valuri de căldură fac parte din scenariul climatic subliniat de raportul IPCC anunțat în iarna trecută și sunt “noua” realitate climatică pentru care ar trebui să căutăm soluții eficiente pentru a reduce riscurile economice și sociale.

În Misiunea Verde, Mona Nicolici a stat de vorbă cu Bogdan Antonescu, cercetător și expert în fenomene extreme.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.