Confidenţialitate

Misiunea Verde: Cât metan ajunge în fiecare an în aerul pe care îl respirăm și cât este de periculos | AUDIO

Când vorbim despre schimbări climatice și încălzire globală, ne uităm acuzator la emisiile de CO2. Și e corect, având în vedere că sunt cauza principală a acestor fenomene. Însă, față de dioxidul de carbon, metanul poate iniția și chiar accelera încălzirea globală.

O primă cauză este aceea că nu e reintegrat în circuitul mediului, spre deosebire de dioxidul de carbon. În al doilea rând, are un impact inițial, asupra procesului de încălzire globală, de 120 de ori mai mare decât dioxidul de carbon, raport care scade treptat, e drept, pe măsura trecerii timpului prin disiparea sa în atmosferă.

Specialistii spun că, dacă vom controla emisiile de metan, atunci este probabil să reducem încălzirea globală mai mult decât am fi crezut. Americanii de la Environmental Defense Fund, care au făcut un inventar al emisiilor de metan la nivel național, în România, măsurând cu propriile instrumente.

Corina Murafa, reprezentantul României la acest organism a explicat la Misiunea Verde care sunt motivele pentru care autoritățile din România raportează la ONU emisii scăzute ale metanului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ascultă mai jos cea mai recentă ediție Misunea Verde:

Foto: Shutterstock