Confidenţialitate

Misiune dificilă în Piatra Craiului pentru salvarea unei turiste accidentate. A fost nevoie de intervenția unui elicopter | AUDIO + VIDEO

Misiune extrem de dificilă ieri, în Piatra Craiului, unde salvamontistii au intervenit pentru salvarea unei turiste grav accidentate. Atât victima, cât și însoțitorul acestei au fost extrasi cu elicopterul dintr-o zonă greu accesibilă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Acțiunea s-a derulat după un apel primit la 112, în urma căruia salvamontiștii au intervenit pentru a salva viața unei turiste de 48 de ani, căzute într-o râpă pe firul vāii Ciorânga.

Femeia a suferit un traumatism cerebral sever şi multiple fracturi în zona membrelor inferioare, necesitând extragere imediată. Misiunea de salvare s-a realizat cu ajutorul unui elicopter SMURD, care a  troliat un salvator montan din cadrul echipei din Zărnesti, pe abruptul unde se afla rănita.

 

Salvamontistul a reușit extragerea victimei care a primit imediat îngrijiri medicale, fiind ulterior transportată la spital. Însoțitorul victimei, epuizat și aflat în stare de soc, a fost extras din masiv tot pe calea aerului.

Sursa foto/video: IGAV

Citește și: Casa de vacanță a lui Miron Mitrea a fost distrusă de incendiu. Focul a fost pus intenționat, spun polițiștii | AUDIO + VIDEO