Confidenţialitate

Misiune de 16 ore în Piatra Craiului: O femeie din Mexic a fost salvată de salvamontiștii din Zărnești | AUDIO

Una dintre cele mai grele intervenții realizate de Serviciul Salvamont a avut loc în Piatra Craiului, unde o turistă din Mexic s-a accidentat grav. Acțiunea a durat 16 ore și s-a desfășurat parțial pe timpul nopții, în condiții de frig și zăpadă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Apelul prin 112 i-a mobilizat pe salvamontiștii din Zărnești, care au plecat în căutarea unei turiste din Mexic rănite grav pe traseul Ciorânga Mare. Femeia de 26 de ani a alunecat și a căzut aproximativ 50 de metri pe o pantă muntoasă.

În ciuda rănilor grave, turista, aflată singură pe traseu, a rămas conștientă și a putut să ceară ajutor. 13 salvamontiști au plecat în căutarea ei pentru a-i salva viața.

Echipa de intervenție a avut de înfruntat condiții vitrege de vreme, iar cea mai mare parte a acțiunii a avut loc pe timp de noapte. Salvamontiștii spun că s-au confruntat cu una dintre cele mai dificile intervenții din ultimii 10 ani.

După 16 ore, turista a fost coborâtă de pe munte și predată cadrelor medicale. Reprezentanții serviciului din Zărnești explică că astfel de situații sunt dovada clară că sistemul nu suportă reduceri de personal, de curând propuse de membrii executivului.

Sursa colaj foto: Facebook / Salvamont Zărnești

Citește și: Salvamontiștii cer Guvernului să scoată serviciul Salvamont din lista instituțiilor care trebuie reorganizate | AUDIO