Mircea Toma: Donald Trump comite un abuz flagrant în conflictul cu Twitter | AUDIO

În ciuda deciziei lui Donald Trump de a elimina imunitatea rețelelor de socializare privind conținutul postărilor, Twitter continuă să adauge etichete mesajelor distribuite pe platformă, care indică dacă acestea sunt sau nu adevărate.

Twitter a introdus astfel de etichete chiar la două dintre postările preşedintelui SUA, prin care acesta îşi exprima opoziţia faţă de votul prin corespondenţă.

În viitorul apropiat, măsura eliminării imunității ar putea duce la un număr mai mare de postări respinse de la publicarea pe rețelele de socializare.

Mircea Toma, președintele organizației Active Watch, consideră că paradoxal, Donald Trump le-a oferit celor de la Twitter posibilitatea de a-i cenzura postarile:

„Este un abuz flagrant. Un politician care se răzbună direct pe instituții media pentru că au intervenit în comunicarea sa. Pe de altă parte, dacă privim la efecte, limitează disponibilitatea rețelelor de a disemina informații dăunătoare. Implicit, îl afectează direct pe Trump, care este unul dintre majorii generatori de asemenea mesaje. El este un <<aruncător de flăcări>>. Deci riscă să i se reducă numărul mesajelor care să îi fie acceptate de Twitter, din acest motiv”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS