Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, condamnați la câte 3 ani de închisoare cu suspendare

Fostul președinte al Federației Române de Fotbal, Mircea Sandu, și fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, au fost condamnați la câte trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul dezafilierii Universității Craiova.

Sentința dată de Tribunalul București nu este definitivă.

Totodată, judecătorii au decis ca gruparea din Bănie să fie despăgubită cu peste un miliard de lei.

În plus, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir vor trebui să presteze câte 100 de zile muncă în folosul comunității, dacă sănătatea le permite și să plătească fiecate câte 80.000 de lei amendă penală.

În acest caz, FRF și LPF au primit o amendă penală de câte 370.000 de lei.

Procurorii susțin că în iulie 2011, la o ședință a Comitetului Executiv al FRF s-a decis excluderea provizorie a Universității Craiova din Liga Întâi. Șefii FRF și LPF susțineau atunci că echipa patronată de Adrian Mititelu ar fi încălcat grav statutul federației, fără însă să spună clar care au fost greșelile și gravitatea lor.

Atât Mircea Sandu, cât și Dumitru Dragomir au fost acuzați că și-au folosit influența față de ceilalți membri ai comitetului și i-au convins să voteze excluderea clubului din Bănie.

În iunie 2012, Curtea de Apel București stabilea printr-o sentință că excluderea a fost ilegală, prejudiciind clubul.

Procurorii au stabilit că prejudiciul în acest caz a fost de aproape 16 milioane de lei. Dumitru Dragomir a anunțat deja că va ataca sentința Tribunalului București.

 

Sursă foto: www.gsp.ro

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS