Mircea Lucescu: „Am încercat să-mi iau o pauză, dar a fost imposibil”

Mircea Lucescu spune că oferta de a prelua naționala Turciei a fost de nerefuzat. El a dezvăluit că în cei 13 de ani de cînd a plecat de la Beșiktaș a fost căutat “an de an” de reprezentanți ai fotbalului din Turcia, cu propuneri legate atît de echipele de club, cît și de prima reprezentativă.

Lucescu a confirmat că a discutat în această perioadă și cu șefii lui Galatasaray. A preferat însă funcția de selecționer, pentru șansa de a conduce o națională pe finalul carierei sale.

Tehnicianul de 72 de ani a vorbit și despre reprezentativa României și a spus că tricolorii au nevoie de “un antrenor tînăr și ambitios”. El crede că fiul lui, Răzvan Lucescu, ar putea fi o soluție în acest sens.

Mircea Lucescu a semnat cu federația turcă un contract pe doi ani, cu opțiune de prelungire pe încă unul, și are că prim obiectiv calificarea la Cupa Mondială. Cu patru etape rămase de disputat, Turcia este pe locul 3 în grupa ei din preliminarii, la două puncte distanță de Croația și Islanda, cu care mai are de jucat acasă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS