Mircea Basescu si Marian Capatana raman in arest preventiv

Tribunalul Constanța le-a respins cererile de înlocuire a măsurii arestării preventive cu arestul la domiciliu.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Constanța.

Mircea Băsescu le-a spus judecătorilor că vrea să fie lăsat în arest la domiciliu pentru a putea să studieze şi el dosarul şi pentru a se putea apăra, dar magistrații Tribunalului Constanța i-au respins cererea, aceeași decizie fiind luată și în cazul lui Marian Căpățână.

Cei doi au fost trimişi în judecată în 14 iulie, după ce în 20 iunie au fost arestați, în urma apariției unor înregistrări, făcute de fiul lui Bercea, înregistrări care ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele şefului statului.

Mircea Băsescu este acuzat că, prin intermediul lui Căpăţână, ar fi primit bani pentru a interveni la judecători să dispună o sentinţă favorabilă în procesul în care Bercea Mondial era judecat pentru că şi-a înjunghiat un nepot. Anchetatorii susţin că din suma totală de 600.000 de euro pe care Florin Anghel, fiul lui Bercea, i-ar fi dat-o lui Marian Căpățână, Mircea Băsescu ar fi primit 250.000 de euro.

Procurorii susțin că Mircea Băsescu a lăsat să se creadă că are influență asupra magistraților și poate obține pedepse mai mici sau chiar eliberare lui Bercea Mondial.

Tribunalul Constanța judecă și dosarul în care fratele președintelui apare ca parte vătămată și în care inculpați sunt cinci membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, acuzați de șantajarea lui Mircea Băsescu.