Confidenţialitate

Mircea Băsescu rămâne în penitenciar. Judecătorii i-au respins cererea de eliberare condiţionată

Mircea Băsescu rămâne în penitenciar, după ce magistrații Tribunalului Constanţa i-au respins cererea de eliberare condiţionată. Decizia este definitivă.

Mircea Băsescu a cerut să fie eliberat după ce a executat nouă luni din pedeapsa de patru ani de închisoare primită pentru trafic de influenţă. A arătat că a îndeplinit toate condiţiile legate de numărul obligatoriu de zile care trebuia efectuat și de buna purtare în detenţie.

Băsescu a invocat şi problemele de sănătate de care suferă, afirmând că are nevoie de o operaţie pe cord deschis pentru înlocuirea by-pass-urilor montate în urmă cu 15 ani. Mircea Băsescu a mai spus în faţa instanţei că a fost diagnosticat recent cu diabet şi că nu are acces la medicamentele necesare.

Instanţa a stabilit că Mircea Băsescu poate formula o nouă cerere de eliberare condiţionată peste trei luni.

Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv, în iunie 2016, de Curtea de Apel Constanţa, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost judecat pentru că ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi pentru soluţionarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel.