Confidenţialitate

Minutul de Sănătate: Soluții chirurgicale pentru presbiopie | AUDIO

Tot ce te înconjoară se vede ca și cum te-ai uita printr-o bucată de gheață. Ai peste 40 de ani și ai început să nu mai vezi când citești, să vezi neclar când te duci la cinema, iar oftalmologul ți-a spus că trebuie să porți ochelari și, cel mai probabil, nu doar o singură pereche.

Ai ceea ce se numește presbiopie, o afecțiune care apare după o anumită vârstă, când cristalinul își pierde adaptabilitatea. Termenul vine din limba latină și înseamnă, din păcate și ireversibil, „ochi bătrân”. Dacă pentru riduri există azi chirurgie estetică și multe tratamente revoluționare, cum se poate rezolva problema vederii după 40 de ani?

Există o operație dezvoltată pentru a putea oferi pacienților peste 40 ani o alternativă laser pentru această afecțiune, una care nu a existat anterior: o modelare a corneei. Procedura este nedureroasă și durează 5-10 minute pentru fiecare ochi.

Presbiopia poate fi eliminată și cu ajutorul operației de înlocuire cristalin. Observarea simptomelor e esențială pentru a putea preveni și trata din timp problemele de vedere.

Peste 25% din populația de peste 40 de ani din Uniunea Europeană suferă de prezbiopie, arată un studiul dat publicității de Societatea Română de Cataractă și Chirurgie Refractivă, împreună cu Societatea Română de Oftalmologie.

Observarea simptomelor e esențială pentru a putea preveni și trata din timp problemele de vedere. În cazul pacienților care ajung în clinicile noastre, simptomele cele mai frecvente sunt: vederea încețoșată, sensibilitatea la lumină, vederea dublă și lăcrimarea frecventă.

Dacă te confrunți cu astfel de probleme, din grijă pentru ochii tăi, vino la un control oftalmologic și ține cont că îți poți face viața mai bună printr-o operație refractivă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.