Confidenţialitate

Minutul de sănătate: Sănătatea articulațiilor

O mare parte a populației consumă o cantitate insuficientă de substanțe nutritive importante pentru organism, fapt care duce la dezechilibre majore în corp, mai ales la nivelul articulațiilor.

Unul dintre cele mai simple moduri de a preveni durerea și afecțiunile articulare pe termen lung o reprezintă urmarea unei diete variate și sănătoase, prin care să îi asigurăm organismului o cantitate adecvată de vitamine esențiale, minerale, oligoelemente, acizi grași sănătoși și fitonutrienți.

Durerile de articulații apar de obicei când cartilajul a fost slăbit sau deteriorat, ceea ce conduce la simptome tipice precum inflamație, durere sau rigiditate. Cum aproape 60% din cartilaj este compus din apă, este esențial să ne hidratăm mai ales în perioadele în care cartilajul suferă.

În cazul deshidratării, corpul va prioritiza în mod constant hidratarea creierului, a plămânilor, a inimii și a altor organe vitale, în detrimentul țesuturilor articulare. Astfel, sănătatea generală a articulațiilor va avea de suferit. Sănătatea organismului este întreținută de o hidratare corespunzătoare.

Exercițiile fizice regulate pot ajuta la întărirea și întinderea articulațiilor și a mușchilor afectați, îmbunătățind circulația și reducând adesea durerea. În plus, cu cât articulațiile și mușchii sunt mai puternici, cu atât cresc șansele să rămâneți activi și să evitați durerile și afecțiunile articulare.

Cu toate acestea, dacă mișcările fizice sunt incorecte sau greșite, acestea pot accelera procesul de degenerare a țesuturilor articulare. Exercițiile fizice sunt utile și pentru a preveni creșterea în greutate care poate o adăuga presiune suplimentară în cazul durerilor articulare.

Unele dintre cele mai bune exerciții cu impact redus pentru persoanele care suferă de dureri articulare includ înotul, aerobicul în apă, ciclismul, folosirea unei biciclete eliptice, mersul pe jos sau yoga.

Și articulațiile noastre au nevoie de vitamine și minerale, precum și de o dietă echilibrată și bogată în nutrienți esențiali pentru sănătatea sistemului osos și muscular. Este important să introducem în dieta noastră zilnică alimente cu un conținut ridicat din Vitaminele C,D,E,K, precum și produse care ajută la producerea de colagen. Și, atunci când nu ne putem păstra un stil de viață sănătos, să apelăm cu încredere la suplimente alimentare ce ne ajută să ne bucurăm de articulații tinere și mobilitate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.