Confidenţialitate

Minutul de Sănătate: Protejează ficatul copilului tău! | AUDIO

Medicii atrag atenţia că, în ultimii ani, tot mai mulţi copii au probleme cu ficatul. Printre cauzele frecvente: sedentarismul, obezitatea, alimentația nesănătoasă, dar și unele tratamente medicamentoase.

Copiii mănâncă prea mult fast-food, consumă dulciuri, beau sucuri acidulate, nu mai ies afară la joacă şi se culcă la ore târzii. Simptomele includ oboseală, greaţă, lipsa poftei de mâncare, stare generală de rău, disconfort abdominal, chiar şi icter ori scaune deschise la culoare. Și durerile de cap, eczemele şi mâncărimile sunt semne că cel mic are tulburări la nivelul ficatului.

Hepatita A, denumită şi “boala mâinilor murdare”, este o altă afecţiune a ficatului care se răspândeşte în şcoli, printre copii. Oricare din simptomele enumerate mai devreme impune controlul medical și tratamentul recomandat de specialist.

Ficatul este un organ care se regenerează foarte bine dacă e ajutat. Iar acest lucru se face prin odihnă şi o alimentaţie sănătoasă bazată pe supe, legume și fructe bine spălate. Sunt complet interzise carnea grasă, procesată, dulciurile pe bază de zahăr rafinat, prăjelile și mâncarea de tip fast-food.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.