Confidenţialitate

Minutul de sănătate: Probioticele – rol preventiv sau adjuvant? | AUDIO

Încă din secolul al XIX-lea, medicii au observat că persoanele care mâncau mai multe alimente fermentate traiau mai mult. Probioticele, prezente în alimentele fermentate precum laptele bătut, iaurtul, kefirul, varza murată și murăturile, restaurează echilibrul bacteriilor din tractul digestiv, în special atunci când acesta a fost perturbat de antibiotice sau alți factori.

Acestea elimină, pe lângă bacteriile patogene și bacteriile benefice. Iar o scădere a bacteriilor benefice poate duce la diaree. Probioticele pot ajuta la reducerea diareei cauzată de antibiotice.

Cercetările sugerează că probioticele pot conduce la o gestionare mai bună a afecțiunilor gastro-intestinale, inclusiv sindromul intestinului iritabil și bolile inflamatorii intestinale.

Ca să fii sănătos, nu ai neapărat nevoie de probiotice din alimente sau suplimente alimentare. Însă, aceste microorganisme pot veni în ajutorul probioticelor care există în mod natural în intestin, contribuind la îmbunătățirea digestiei și oferind protecție împotriva bacteriilor dăunătoare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.