Confidenţialitate

Minutul de Sănătate: Exerciții fizice intense care pot fi mai eficiente decât ore întregi de alergat

Știați că doar câteva minute de exerciții fizice intense pot fi mai eficiente decât ore întregi de alergat? Așa că în această perioadă, în care nu mai putem merge la sală sau în parc, putem încerca exerciții acasă, fără niciun echipament.

Iar cele în care se folosește greutatea corpului sunt o cale ușoară pentru o pregătire cardio adecvată. Specialiștii recomandă flotările, care ard un număr mare de calorii și solicită în același timp multe grupe de mușchi.
La fel, puteți încerca și un tip de sărituri, care tonifică fesele. Țineți picioarele depărtate, la nivelul umerilor… și, lăsându-vă cu greutatea în călcâi, vă aplecaţi, întindeți mâinile în față și apoi săriti.

Și acum exercițiul ideal prin care putem scăpa de grăsimea de pe abdomen. Stând pe spate, pe salteluța de fitness, ori, dacă nu aveți, pe un covor sau o pătură, încercați să apropiați picioarele și mâinile, formând un „V”.

Fandările și genufluexiunile lucrează intens mușchii de la nivelul inferior al corpului. Pentru genuflexiuni, mențineți picioarele depărtate la nivelul umerilor și spatele drept. Îndoiți genunchii și lăsați posteriorul în jos, de parcă ați dori să vă așezați pe un scaun imaginar.

Și acum fandări: faceți un pas mare înainte, țineți spatele perfect drept. Îndoiți genunchiul piciorului din față la 90 de grade și țineți piciorul din spate perfect întins. Flexați genunchiul piciorului din spate, astfel încât tibia să fie paralelă cu podeaua. Genunchiul nu trebuie să atingă solul. Repetați mișcarea cu ambele picioare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.