Minutul de sănătate: Curățenia mâinilor limitează răspândirea oricărui tip de virus și bacterie

De-a lungul unei zile atingi diferite persoane, suprafețe și obiecte și, astfel, mâinile adună microbi. Te poți infecta imediat dacă îți atingi ochii, nasul sau gura, dar îi poți transmite și altor persoane.

Păstrează curățenia mâinilor, ca să contribui la limitarea răspândirii oricărui tip de virus și bacterie. Mâinile curate înseamnă sănătate!

Folosirea dezinfectanților de mâini este una dintre cele mai rapide metode de a ne proteja împotriva bacteriilor și virusurilor, cu condiția că aceștia să fie aplicați corect, pentru a fi eficienți.

Studiile au demonstrat că ideal ar fi ca după fiecare spălare pe mâini cu apă și săpun, să se folosească și un dezinfectant pentru mâini cu cel puțin 60% alcool etilic.

Înainte de aplicarea dezinfectantului, pielea mâinilor trebuie să fie uscată. Scoateți inelele și celelalte accesorii, aplicați produsul în palmă, omogenizați dezinfectantul și pe dosul mâinilor, între degete, insistați în zona unghiilor, și masați până ce simțiți că dezinfectantul a pătruns în piele. Alegeți un gel care poate fi utilizat timp îndelungat fară să usuce mâinile.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.