Confidenţialitate

Minutul de sănătate: Cum să ne hidratăm corect în timp ce facem sport!

Țesutul muscular conține 75% apă. De aceea, chiar și cel mai mic semn de deshidratare afectează performanțele sportive.

Însă, atunci când simțim că ni se face sete în timp ce ne antrenăm, corpul deja experimentează o stare ușoară de deshidratare. De aceea, pentru a ajuta corpul să facă față efortului fizic, specialiștii recomandă să bem două pahare cu apă cu cel puțin 30 de minute înainte de antrenament.

Astfel, nu vom simți senzația aceea puternică de sete, deci corpul nu se va deshidrata. Iar pe parcursul antrenamentului va trebui să ne hidratăm doar pentru a înlocui apa eliminată prin transpirație.

Această cantitate depinde foarte mult de durata și intensitatea efortului, dar și de temperatură și umiditate. Să ne asigurăm că avem întotdeauna cu noi o sticlă din care să ne potolim setea.

Pe cât posibil, trebuie să ţinem cont şi de calitatea apei pe care o bem, iar în top se află apa provenită direct din izvoarele de munte.

Exploatată din aria protejată a Masivului Ciucaș, de la aproximativ 1.300 de metri altitudine, Keia – Izvorul Zăganului – Sport este o apă echilibrat mineralizată, ideală pentru hidratarea organismului în timpul efortului, dar și după antrenament.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.