Confidenţialitate

Minutul de Sănătate: Cum poate fi combătută oboseală generală și slăbiciunea fizică de la începutul primăverii

Odată cu venirea primăverii, ne putem confrunta cu stări de oboseală generală, slăbiciune fizică, nervozitate și dificultate în concentrare. Una din cauze: carențele de vitamine și minerale, ca urmare a alimentației greoaie din timpul iernii.

Primăvara este perioada din an în care piețele încep să se umple de legume proaspete și energizante, care ne refac rezerva de antioxidanți și ne întăresc sistemul imunitar.
Avem la dispoziție o varietate minunată de verdețuri bogate în clorofilă, vitamine, minerale și fibre. De exemplu, salata verde, care ajută la stimularea digestiei, reduce colesterolul și elimină toxinele din organism. Poate fi consumată simplă, cu puțin oțet sau în combinație cu alte legume.

Frunzele proaspete de salată verde sunt o sursă excelentă de vitamina A și beta-caroteni. Conțin cantități mari de fier, esențial pentru formarea de celule roșii ale sângelui, calciu, magneziu ori potasiu – cel care ajută la controlul ritmului cardiac și al tensiunii arteriale.

Dietele bogate în salată verde sunt cunoscute că pot preveni osteoporoza și anemia.

Deoarece are o cantitatea scăzută de calorii, numai 15 KCalorii la 100 de grame, salata verde este recomandată în curele de slăbire.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.