Confidenţialitate

Minutul de Sănătate: Cum ne protejăm ficatul? | AUDIO

Ficatul are rolul de a filtra și de a elimina toxinele. Însă atunci când consumăm prea multe alimente procesate, bogate în grăsimi și zaharuri, activitatea ficatului este îngreunată și nu mai reușește să își îndeplinească funcțiile.

Steatoza hepatică – sau boala ficatului gras – este o afecțiune caracterizată de acumularea de trigliceride și alte grăsimi la nivelul țesutului hepatic, fiind asociată cu stilul de viață modern: sedentarism, exces de alcool, fumat, sucuri carbogazoase din comerț, stres, lipsa odihnei și o alimentație bogată în grăsimi, prăjeli, produse procesate și săracă în fibre.

Adoptă un stil de viață sănătos și include în meniul tău zilnic alimente care ajută ficatul să detoxifice organismul: usturoi, citrice, sfeclă, varză, conopidă, morcovi, ceaiul verde, spanacul, somonul, sardinele, tonul și păstrăvul, cerealele integrale, merele, nucile, afinele ori merișoarele.

În plus, doi litri de apă pe zi, eventual cu puțină lămâie, ajută la detoxifierea rapidă și eficientă a organismului.

De asemenea, silimarina protejează ficatul de toxine, având proprietăți antioxidante, antiinflamatoare și de neutralizare a radicalilor liberi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.