Confidenţialitate

Minutul de Sănătate: Care este diferența dintre igienizare și dezinfectare? (P) | AUDIO

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor ne recomandă să igienizăm și să dezinfectăm atunci când facem curățenie în locuință.

Igienizarea și dezinfectarea sunt două procese diferite.  Primul se  referă la îndepărtarea murdăriei și a impurităților de pe suprafețe. Igienizarea, deși reduce numărul de germeni, nu îi elimină complet, atenționează Centrul american pentru Controlul Bolilor.

Dezinfectarea implică utilizarea produselor chimice pentru a ucide germenii de pe suprafețe. „Acest proces reduce și mai mult riscul de răspândire a infecției”, spun specialiștii.

Fiecare proces implică utilizarea unui produs diferit. Pentru igienizare este nevoie doar de apă și săpun sau un detergent obișnuit, în timp ce dezinfectarea necesită un produs chimic special.

În marea varietate de astfel de produse, există mărci precum Sanytol, care curăță și dezinfectează fără clor.

Această gamă completă de produse pe bază de biocide curăță în profunzime și dezinfectează obiectele din casă pe care le atingem frecvent: butoane și mânere, balustrade, întrerupătoare, telecomenzi, mese, scaune, robinete și diverse ustensile de bucătărie.

Sanytol respectă standardele europene și este recomandat de Societatea Română de Dermatologie, iar de curând a fost avizat de Ministerul Sănătății împotriva Covid-19.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.