Confidenţialitate

Minutul de Sănătate: Care e cea mai bună poziție pentru dormit? | AUDIO

Felul în care dormim este important – spun specialiștii – pentru că are legătură cu poziția organelor în corp, dar și cu sănătatea coloanei vertebrale și a gâtului.

Cea mai recomandată poziție? Dormitul pe spate: este ideal pentru combaterea refluxului gastro-esofagian, previne durerile de spate și de gât, menține fermitatea sânilor și previne apariția ridurilor, pentru că nimic nu pune presiune pe piele. Singurul dezavantaj al acestei poziții de dormit este faptul că favorizează sforăitul.

A doua poziție recomandată: dormitul pe partea stângă – pentru buna funcționare a sistemului limfatic, o digestie mai bună, pentru a îmbunătăți fluxul sanguin și a ajuta inima să pompeze sângele mai ușor către celelalte organe.

Este ideală pentru femeile însărcinate și favorizează mai puțin sforăitul. Poziția în formă de fetus provoacă dureri de spate și de gât, în timp ce dormitul pe burtă este total nerecomandat: gâtul stă întors timp de aproape opt ore și chiar dacă durerile nu vor fi resimțite imediat, ele se vor accentua în timp.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.