Confidenţialitate

Minutul de sănătate: Avantajele hidratării optime a organismului

Apa asigură transportul tuturor substanţelor în corp, preia deşeurile metabolice şi le duce spre ficat şi rinichi pentru a fi eliminate. Ea contribuie astfel la detoxifierea organismului.

Doar hidratarea ne menţine rinichii sănătoşi! Un nivel redus de apă în corp conduce la eliminarea unei cantităţi mai mici de urină, care este însă foarte concentrată, închisă la culoare şi conţine mai ales reziduuri.

Apa contribuie la diluarea sărurilor și mineralelor din urină. În caz contrar, se pot forma cristale solide cunoscute sub numele de calculi renali sau pietre la rinichi.

Apa este esențială și pentru procesul de oxigenare și funcționare corectă a inimii. Ne ajută să evitam accidentele vasculare cerebrale, prevenind obstrucția arterelor.

De aceea, persoanelor hipertensive și celor cu afecțiuni cardiovasculare li se recomandă apa cu un conținut scăzut de sodiu, așa cum este KEIA – Izvorul Zăganului, care are sursa în aria protejată a Masivului Ciucaș, la aproximativ 1.300 de metri altitudine, unul dintre cele mai înalte puncte de exploatare a apei minerale din România.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.