Confidenţialitate

Minutul de Sănătate: Astmul sever eozinofilic – simptome și diagnostic | AUDIO

Atunci când astmul este mai sever decât de obicei, iar crizele apar în pofida administrării tratamentului inhalator în doză mare, este posibil să nu fie vorba doar despre astm sever, este posibil să fie astm sever eozinofilic.

Aproximativ 70% dintre persoanele diagnosticate cu astm sever pot avea acest subtip al bolii. Astmul sever eozinofilic se caracterizează prin creșterea eozinofilelor, un tip de globule albe prezente în sânge, care produc inflamație la nivelul plămânilor.

Eozinofilele se pot activa din cauza unor factori precum: praful, polenul, părul de animale, mucegaiul și unele virusuri.

Acest tip de globule albe din sânge pătrund în plămâni și în căile respiratorii, unde provoacă inflamație, se acumulează mucozități, fluxul de aer este limitat și se poate declanșa o criză de astm. Eozinofilele pot duce la afectarea ireversibilă a plămânilor.

Dacă împreună cu medicul de familie suspectați că astmul de care suferi este astm eozinofilic, este posibil să fii îndrumat către un specialist în astm, precum medicul alergolog sau pneumolog.

Pentru a identifica numărul de eozinofile este necesară o analiză de sânge, numită hemoleucogramă. Un nivel ridicat de eozinofile poate indica prezența astmului sever eozinofilic.

*Astmul este diferit pentru fiecare pacient, discută cu medicul curant despre simptomele astmului tău pentru a identifica și trata la timp tipul de astm cu care te confrunți. Află mai multe pe eastmsever.ro.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.